10. Amanda Soini

Ikä: 18
Kotipaikka: Sipoo

Jag tycker det är viktigt att hjälpa andra människor och genuint bry sig om dem, samt göra det bästa av varje situation. Jag är hemma från Sibbo och intresserad av sång, skådespeleri, ridning och cheerleading.

Jag tycker om att gå på promenader i skogen med vår labrador Elmo. På fritiden brukar jag tillbringa tid med mina vänner. Mina intressen är sång, skådespeleri, ridning och cheerleading.

Jag går tredje året i Brändö gymnasium. Jag jobbar därtill några timmar per vecka på Glitter i Vanda.

Vad är viktigt för dig i livet?
Det viktigaste för mig i livet är självklart min familj och mina vänner. Jag anser också att det är viktigt att njuta av varenda sekund man har här på jorden och försöka göra det bästa av varje situation. Jag hoppas också att jag under min livstid kan hjälpa så många människor som möjligt. Detta är också något som jag hoppas jobba med i framtiden – min dröm är att få arbeta som psykolog.

Varför skulle just du passa som lucia?
Jag har drömt om att bli Finlands Lucia så länge jag kan minnas! Jag har alltid haft en stark vilja att sprida glädje omkring mig. Som person är jag glad, empatisk och hjälpsam.

Jag får ofta höra att jag bemöter människor på ett sätt som visar att jag genuint bryr mig om dem. Min gudmor Merja Elonen uppmuntrade mig att skicka in en ansökan med dessa ord: "Har länge väntat på att du ska bli 18 så att man kan anmäla dig till Luciakandidat – du skulle vara perfekt tycker jag!".

Detta år har varit annorlunda och extra svårt för många. Därför är det speciellt viktigt att sprida positivitet och hopp. Om jag väljs till lucia kan jag garantera att jag kommer att sköta detta uppdrag så bra jag bara kan.

Hur ser du på luciauppdraget i dag?
Jag tycker att luciauppdraget är en fin och viktig tradition. Den mörka och långa vintern känns deprimerande och tung för många och då behövs det ljus, värme och glädje. Just detta år, i och med coronapandemin, tycker jag att luciauppdraget är speciellt meningsfullt. Efter att ha kämpat igenom detta svåra år, förtjänar alla människor att få känna extra mycket kärlek och hopp.

Äänestä ehdokasta Amanda

Klikattuasi nappia "Valitse maksutapa", saavut sivulle, jossa voit valita, miten haluat maksaa. Äänesi rekisteröityy, kun maksu on suoritettu.


Muut ehdokkaat