2. Amanda Wiik

Ikä: 23
Kotipaikka: Parainen

För mig är det viktigt att alla omkring mig mår bra och mår bra i sig själv, för att kunna leva det liv de vill. Genom lucia vill jag påminna om att det finns fina saker, kärlek och respekt på jorden, och om att vi ska lyfta varandra istället för att sänka. Jag är hemma från Pargas och mina intressen är kultur och träning. 

Jag är väldigt intresserad av kultur i form av teater, filmindustri, musikal, sång och dans. Jag får så mycket inspiration varje gång jag ser teater eller en musikal, och så mycket endorfiner då jag själv får stå på scen. Det är lika magiskt varje gång. Jag älskar att sjunga och har tagit sånglektioner, men i stort sett lärt mig själv. Jag är också väldigt intresserad av hälsa och träning, och njuter av att träna och utmana mig själv.

Jag studerar till talterapeut för femte året och skriver just nu min pro gradu-avhandling. 

Vad är viktigt för dig i livet? 
Det betyder väldigt mycket för mig att alla omkring mig mår bra och mår bra i sig själv, för att kunna leva det liv de vill. Min familj och mina vänners välmående och kärlek är oerhört viktiga och jag skulle göra allt för dem. Jag vill visa min kärlek och omtanke till familj och vänner, så de känner att de kan tala med mig om allt och vet att jag alltid finns där för dem, i vått och torrt.

Jag värderar högt att människor vågar följa sina drömmar och verkligen göra det de brinner för. Det är viktigt att visa respekt gentemot andra och lyfta upp andra.

Varför skulle just du passa som lucia?
Jag känner att jag har så mycket att ge. Allt lucia betyder för mig står jag för och jag vill förmedla det tillsammans med andra unga kvinnor. Att få vara ett ansikte utåt för hopp och kärlek, wow. 

Jag känner att jag kan bidra med ett varmt leende och glada ögon, att jag kan sprida empati och värme. Jag känner att jag kan se var och en. Jag upplever känslor starkt och kan både förmedla känslor samt läsa och bemöta andras känslor.

Hur ser du på luciauppdraget idag?
Jag ser lucia som en symbol för hopp och ljus. Luciauppdraget är som en gest genom vilken man visar stöd, medmänsklighet och värme till alla där ute som behöver få se och känna att ingen är ensam.

Jag önskar jag kunde göra samhället och jorden till en bättre plats än vad den är idag, med orättvisor och elände. Genom lucia vill jag påminna om att det finns fina saker, kärlek och respekt på jorden, och om att vi ska lyfta varandra istället för att sänka. Vi ska samarbeta med varandra och inte jobba emot varandra, vi ska visa att vi gör det här tillsammans och att ingen är ensam.

Jag ser lucia som något otroligt fint och viktigt.

Äänestä ehdokasta Amanda

Klikattuasi nappia "Valitse maksutapa", saavut sivulle, jossa voit valita, miten haluat maksaa. Äänesi rekisteröityy, kun maksu on suoritettu.


Muut ehdokkaat