4. Emma Niemi

Ikä: 20
Kotipaikka: Pori

Jag tycker det är viktigt att hjälpa dem som är i nöd och sprida medvetenhet om problem i samhället. Jag är hemma från Björneborg och intresserad av natur, musik och idrott. Jag ska bli läkare, jag har alltid vetat att jag vill hjälpa andra.

Till mina intressen hör att vara ute i naturen, musik och idrott. Jag tycker om att tillbringa fritid med familjen, vännerna och pojkvännen. Om världssituationen skulle vara en annan, skulle jag vara flera gånger om veckan på gymmet. Nu har jag försökt hitta andra metoder att röra på mig. Musiken har varit med mig nästan hela livet. Som yngre spelade jag tvärflöjt som jag senare bytte till piano och sång.

Jag studerar medicin i Kuopio. Jag visste redan som liten att jag ville bli en läkare och hjälpa andra. Hela mitt liv har jag jobbat för att nå målet.

Vad är viktigt för dig i livet?
Jag är en emotionell person och jag tror att det påverkar mitt perspektiv på livet. Det viktigaste för mig är att personerna närmast mig har det bra. Det som jag anser vara viktigt för mig själv är att vara lycklig och att få göra något som gör mig lycklig. I det här skedet av livet betyder det att ha människor runt mig som bryr sig om mig, och att få studera något som jag vet att jag kommer njuta av att jobba med.

Varför skulle just du passa som lucia?
Jag vill verkligen hjälpa människor i nöd. Förra sommaren jobbade jag på ett äldreboende och det öppnade mina ögon. Jag visste redan tidigare att äldre inte har det så bra, men att se det på nära håll var en lysande erfarenhet. Att få bära hopp och ljus till dem som behöver det skulle vara en ära. Jag vet att alla inte har det så bra som jag själv haft.

Jag vill hjälpa familjer i nöd. Även om det inte är något revolutionärt vill jag visa dem att de är lika viktiga, lika värda som alla andra och att de inte är bortglömda.

Hur ser du på luciauppdraget i dag?
Jag tycker att luciauppdraget är väldigt viktigt, särskilt för dem som har det svårt. Luciauppdraget är inte bara viktigt för att hjälpa dem i nöd och att sprida ljus, men också för att väcka uppmärksamhet hos medborgarna om problem som inte kanske annars skulle uppmärksammas. Jag tror att alla inte uppfattar att vi verkligen har familjer, äldre, barn och föräldrar som behöver hjälp och känner sig ensamma. Det är ett väldigt viktig uppdrag att sprida medvetenhet om problem och samtidigt skapa gemenskap.

Äänestä ehdokasta Emma

Klikattuasi nappia "Valitse maksutapa", saavut sivulle, jossa voit valita, miten haluat maksaa. Äänesi rekisteröityy, kun maksu on suoritettu.


Muut ehdokkaat