5. Ingrid Enckell

Ikä: 18
Kotipaikka: Helsinki

Jag tycker vi måste hålla hoppet uppe och sprida glädje bland varandra i dessa mörka och svåra tider. Jag är hemma från Helsingfors och intresserad av musik, att skriva dikter, läsa, äta gott och vara i naturen.

Jag går sista året i Tölö gymnasium på musiklinjen och tar studenten nästa vår. På fritiden musicerar jag mycket och umgås med vänner och familj. Jag tar sånglektioner och sjunger i kör. Jag tar även pianolektioner och dansar en gång i veckan. Övriga intressen är att skriva dikter, läsa böcker, se på filmer, äta god mat och vara i naturen.

Vad är viktigt för dig i livet? 
För mig är det viktigaste i livet att vara en varmhjärtad och snäll person, och att hjälpa andra människor. Jag strävar varje dag efter att vara den bästa versionen av mig själv och bemöta människor med glädje och kärlek. Mina vänner och min familj är väldigt viktiga för mig, de finns alltid här för mig och stöttar mig, vad det än gäller. Musiken är även något jag inte skulle kunna leva utan.

Varför skulle just du passa som lucia?
I somras hade jag skapat en födelsedagsinsamling för världens barn, och mina vänner och släktingar samlade tillsammans ihop en väldigt fin summa. Det gjorde mig otroligt lycklig och tacksam och jag insåg att det är något jag vill fortsätta med. Både små och stora summor kan hjälpa dem som har det svårt. Vi lever i en orättvis värld där alla tyvärr inte har samma förutsättningar och möjligheter, men jag vill jobba hårt för en bättre värld. 

Barn är otroligt viktiga för mig och att medlen från luciainsamlingen går till utsatta barnfamiljer värmer mitt hjärta. Att få vara med och samla in pengar till insamlingen skulle vara en stor ära. Jag är också en väldigt positiv och öppen person, och gillar att ta mig an nya utmaningar och stå på scen.

Hur ser du på luciauppdraget idag?
I år är luciatraditionen speciellt viktig på grund av alla oroligheter som det gångna året medfört. Covid-19 pandemin har tagit många liv och vänt upp och ner på flera samhällen. Väldigt många människor har isolerats hemma, speciellt äldre personer som inte fått träffa sina familjemedlemmar. Världen har drabbats av en pandemi, naturkatastrofer, politiska oroligheter och samhällen som stängts ner. Även om luciauppdraget kanske inte kan genomföras på samma sätt som tidigare år är det oerhört viktigt i år. I dessa mörka och svåra tider måste vi hålla hoppet uppe och sprida glädje bland varandra.

Äänestä ehdokasta Ingrid

Klikattuasi nappia "Valitse maksutapa", saavut sivulle, jossa voit valita, miten haluat maksaa. Äänesi rekisteröityy, kun maksu on suoritettu.


Muut ehdokkaat