8. Karin Wallenius

Ikä: 19
Kotipaikka: Tenhola

Jag tycker det är viktigt att sprida ljus och glädje bland dem som behöver det, och jämlikhets- och klimatfrågorna är viktiga. Jag är hemma från Tenala och intresserad av sång, musik, mode och skönhet.

Mitt största intresse är sång och musik. Även mode och skönhet är ett stort intresse, och jag umgås gärna med vänner och familj!

Jag studerar just nu visuell marknadsföring i Helsingfors. Vid sidan om studierna hjälper jag ibland min pappa med jordbruket hemma på gården.

Vad är viktigt för dig i livet?
Jag är en otroligt familjekär individ och vill inget mer än att mina nära och kära har det bra. Att få folk och le och skratta är en av de bästa sakerna jag vet! Det är också viktigt för mig att jag själv ska vara genuin och god och endast göra saker som jag kan stå för och vara glad över. Att nå mina mål i livet är en sak jag kämpar varje dag med, att någon gång få känna att jag har lyckats och gjort det jag vill i livet! Frågorna om jämlikhet, rasism och fattigdom är viktiga, och jag vill gärna vara med och göra en skillnad. Därtill är klimatfrågor viktiga för mig.

Varför skulle just du passa som lucia?
Det har alltid varit en dröm för mig! Redan som liten hade vi alltid luciatåg med kusinerna hos farmor, alla var alltid lika glada och sjöng med, med ett leende på läpparna. Jag är mån om att folk runt omkring mig ska ha det bra, därför skulle jag gärna vilja vara med och sprida den glädje och värme som lucia ger.

Hur ser du på luciauppdraget i dag?
För mig innebär detta uppdrag att få sprida ljus och glädje bland dem som behöver det. Lucia är en fin tradition som alltid funnits i mitt liv, och speciellt i dessa tider som råder just nu, när allting känns så onormalt, är det skönt att ha någonting som ändå känns som förut och som kan sprida en känsla av gemenskap.

Äänestä ehdokasta Karin

Klikattuasi nappia "Valitse maksutapa", saavut sivulle, jossa voit valita, miten haluat maksaa. Äänesi rekisteröityy, kun maksu on suoritettu.


Muut ehdokkaat