1. Alice Stenberg

Ålder: 20
Hemort: Mariehamn

Jag tycker det är viktigt att sprida ljus, värme och glädje, samt budskapet att älska sig själv och möta sina medmänniskor med kärlek och värme. Jag är hemma från Mariehamn och intresserad av teater, musik och träning.

Mina intressen är teater, musik och träning. Jag ägnar också en hel del tid åt familjen, mina vänner och att läsa. Vid sidan av mina studier driver jag ett Instagramkonto där jag skriver om psykisk ohälsa, tränings- och kroppshets och försöker uppmuntra folk till sunt tänk kring mat och träning.

Jag studerar kriminologi på Stockholms universitet, men för tillfället på distans, och är bosatt på hemorten Åland.

Vad är viktigt för dig i livet?
Det allra viktigaste för mig i livet är relationen jag har till mig själv och hur jag bemöter andra. Det är alltför många i dagens samhälle som har svårt att älska sig själva. Det är något som jag tycker är väldigt synd och vill försöka vara med och ändra på. Man kan vara med och påverka detta redan på dagis genom att uppmuntra och bemöta barnen med kärlek och berömma dem när de gör något bra. För att försöka hjälpa dem i äldre åldrar har jag har valt att dela med mig av mina erfarenheter och försöka förklara att livet har så mycket mer att erbjuda om man väljer att se på det med andra ögon.

Om alla skulle möta sina medmänniskor med kärlek och värme så tror jag att världen skulle vara en bättre plats. Speciellt i tiderna som råder så är det extra viktigt att ta hand om varandra, ge varandra kärlek och omsorg och visa för andra hur mycket de faktiskt betyder för en.

Varför skulle just du passa som lucia?
Det är du som röstar som får avgöra det. Bara att ha blivit en av de 10 luciakandidaterna är en ära.

Hur ser du på luciauppdraget i dag?
I dag är det viktigare än någonsin att sprida ljus, värme och kärlek. Corona har drabbat oss alla, vissa mer, andra mindre, och det har aldrig varit så viktigt att sprida hopp och glädje som det är i dag. Att kanske inte få träffa släkt, vänner och dem man älskar gör ont och det är lätt att tappa hoppet om att det kommer att bli bra. Men lucia är en möjlighet att lysa upp allt det dystra och mörka, och i år kommer det att glädja fler än det någonsin tidigare gjort.

Rösta på Alice

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.


Övriga kandidater