FINLANDS LUCIA 2019 RÖSTNING

8. Jessica Lindholm

Ålder: 19
Hemort: Åbo

Jag kommer från Åbo och är merkonom från Lilla Hanken. Jag gillar musik, sång, dans och gym. Lucia ska sprida ljus i vintermörkret för de utsatta, ensamma och sjuka.

Jag tar för tillfället ett mellanår efter att blivit färdig merkonom i våras från Lilla Hanken i Åbo. Jag jobbar på Skärgårdsbaren i Åbo och som inhoppare på ett servicehus för äldre personer (Stiftelsen Hemmet i Åbo) samt på caféet i samma byggnad.

Jag dansar Hiphop två gånger i veckan på Kashmi Dance Company (KDC) och gymmar. Jag tycker även om att baka, lyssna på musik, sjunga samt träffa vänner.

Vad är viktigt för dig i livet?
Att få växa upp med familjen och vänner som en trygg punkt har varit viktigt för mig och något jag skulle vilja att alla barn skulle ha möjlighet till. Jag har tillbringat mycket tid i skärgården där jag har mina rötter. Jag har bland annat sommarjobbat där men det har också varit en viktig plats för mig att få ta det lugnt och rensa tankarna.

Eftersom skärgården är en viktig plats för mig vill jag även att det i framtiden ska finnas en levande skärgård med fast bosättning samt att det görs satsningar för att få nya inflyttare och fler arbetsplatser.

Varför ställer du upp i luciavalet?
Jag är glad, social och tycker om att träffa människor i alla åldrar. Jag har varit Åbos Lucia år 2017 och har erfarenhet av luciauppdraget och vet att jag skulle satsa helhjärtat på uppdraget igen. Att se Luciakröningen i Åbo domkyrka har alltid varit en tradition för mig. Känslan jag fick som liten av att se lucia vill jag föra vidare till alla. Att lysa upp någons dag med lucia till både äldre och yngre i olika livssituationer runt om i Finland skulle vara en härlig känsla.

Hur ser du på luciauppdraget i dag?   
Att det är en väldigt fin tradition och att den ska föras vidare i generationer. Lucia ska sprida ljus i vintermörkret för de utsatta i samhället, de ensamma och sjuka. En som sprider glädje och trygghet till alla.

Rösta på Jessica

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.
Övriga kandidater