9. Ellen Wikholm

Ålder: 21
Hemort: Esbo

För mig är det viktigt att mina medmänniskor mår bra, både unga och gamla. Jag vill vara lucia för både stora och små och sprida julglädjen åt alla. Jag är hemma från Esbo och mina intressen är sång, motion och umgänge med släkt och vänner. 

Jag studerar till klasslärare, och vid sidan av studierna arbetar jag som dörrvakt vid baby- och familjesim samt som hjälpledare och assistent på Esbo svenska församlings barn- och konfirmationsläger.

På fritiden sjunger jag klassisk solosång och umgås med vänner och familj. Det är även viktigt för mig att motionera. Jag älskar att vara ute i naturen men njuter även att motionera på gymmet. 

Vad är viktigt för dig i livet? 
För mig är det viktigt att mina medmänniskor mår bra, både unga och gamla. Jag har jobbat mycket med speciellt barn och unga. Jag anser att det borde vara en självklarhet att alla har tillgång till tillräckligt med mat, kläder, stöd, kärlek med mera.

Varför skulle just du passa som lucia?
Jag anser att luciainsamligen är extremt viktig och att lucia gör ett viktigt jobb och sprider ljus under årets mörkaste månader.

Jag har bra förståelse för dem som går igenom tuffa tider och behöver extra hjälp och stöd, eftersom även jag själv upplevt svåra händelser. Lägenheten som mina föräldrar, min syster och jag bodde i brann för några år sedan. Jag kommer ihåg hur stödet jag fick av släktingar och vänner hjälpte och tog mig igenom den extremt svåra tiden efter branden. Idag kan jag märka att händelsen har lärt mig mycket om mig själv och min familj.

Jag ser det som en stor ära och mycket viktig uppgift att få vara Finlands Lucia. Man måste komma ihåg att alla inte har det så bra vid jultid och att alla nödvändigtvis inte förknippar julen med något positivt. Jag vill vara lucia för både stora och små och sprida julglädjen åt alla.

Hur ser du på luciauppdraget idag?
Jag anser att det är en fin och viktig tradition som bör leva vidare. Jag skulle gärna vara med och stöda en viktig insamling och sprida ljus och glädje kring jultiden. 

Rösta på Ellen

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.


Övriga kandidater