Finlands Lucia

Genom att rösta på Finlands Lucia deltar du i insamlingen för utsatta barnfamiljer.

Rösta via SMS

Välj summa

Skicka ett textmeddelande med:
LUCIA 7 (Ditt för- och efternamn)
Till numret: 17240

(Om du vill rösta via nätbank går hela summan oavkortad till insamlingen)

 

Rösta på Kandidat nr 7
Victoria Turunen

Ålder: 18
Hemort: Vanda

”Jag tycker att Lucia är en traditionell och fin händelse, som har ett väldigt viktigt syfte. Det finns många barnfamiljer i Finland som behöver hjälp och stöd. Mycket viktigt är också att Lucia besöker och sprider glädje hos dem som inte kan närvara vid luciatillställningarna.”

Din sysselsättning                     

Jag blev färdig från Helsinge gymnasium på våren och för tillfället har jag ett mellanår från studierna. Just nu jobbar jag på ISS arkiv och har gjort det sedan i somras. Jobbet är ganska ensidigt men det blir inte tråkigt tack vare mina fina arbetskollegor.

I framtiden vill jag studera något som har att göra med språk. Jag är speciellt intresserad av det spanska språket.

Dina intressen

Mitt största intresse är att sjunga. Det är något som jag brinner för och gör hela tiden, överallt. Musiken har funnits i mitt liv ända sedan jag var liten och jag har bl.a. spelat fiol, sjungit i kör och nu i lite över två år tagit sånglektioner privat. Eftersom alla i min familj på ett eller annat sätt är musikaliska så har musiken varit en naturlig del av mig.

Ett annat stort intresse är träning. Jag mår alltid så bra efter att jag varit på gymmet eller tagit en springtur i skogen. Träning gör mig väldigt pigg och energisk, men känns också avslappnande efter en tung arbetsdag.

Berätta vad som är viktigt för dig i livet 

Det viktigaste för mig är att må bra, men för att jag ska må bra måste också alla runtomkring mig göra det. Att få en person som har en dålig dag på bättre humör är något av det bästa jag vet.

Jag tycker att det är viktigt att hjälpa dem som behöver hjälp om jag har möjlighet till det.

Varför ville du att luciajuryn skulle välja just dig som en av de tio luciakandidaterna?

Jag tror att jag som Lucia skulle ha mycket att ge, både genom sång och genom min personlighet. Jag är en väldigt snäll, empatisk och omtänksam person och jag har lätt att möta andra människor. Jag försöker också alltid se saker från den positiva sidan. Jag uttrycker bäst mina känslor via sång, vilket jag tror att är en bra egenskap hos Lucia.

För mig är det viktigt att redan som kandidat få medverka i luciainsamlingen.

När jag för första gången såg Lucia i Helsingfors tänkte jag att jag också någon dag vill vara med i luciatåget och sprida samma underbara känsla som jag kände i den stunden.

Hur ser du på luciauppdraget i dag?    

Jag tycker att Lucia är en traditionell och fin händelse, som har ett väldigt viktigt syfte. Det finns många barnfamiljer i Finland som behöver hjälp och stöd. Mycket viktigt är också att Lucia besöker och sprider glädje hos dem som inte kan närvara vid luciatillställningarna