Finlands Lucia

Genom att rösta på Finlands Lucia deltar du i insamlingen för utsatta barnfamiljer.
Om du bor utomlands och vill rösta på en luciakandidat, väljer du att betala med kreditkort.


Rösta via Nätbank

Mina uppgifter

Välj betalningsmetod


 

PayEx   Alla våra bank- och kortbetalningar sköts via PayEx.

 

Rösta på Kandidat nr 1
Sabina Sievänen

Ålder: 19
Hemort: Esbo

”Lucia hämtar värme och glädje till oss i Norden. Det är en tradition för mången, något som man ser fram emot att få se varje år. Lucia lyser upp mången annans liv även efter att tågandet är över, de som luciainsamlingen samlar pengar för.”

Din sysselsättning

Jag är en 19-årig studerande som går på första året i yrkeshögskolan Arcada. Jag studerar för att bli ergoterapeut. I och med att vi inte har så många kurser under första året brukar jag göra enstaka arbetsskift nu och då.

Dina intressen

Jag har hållit på med klassisk sång sen åtta år tillbaka. Jag har älskat varenda stund. Vid sidan om sången gillar jag också att spela olika instrument, såsom piano, ukulele och munspel. Teater spelar också en stor roll bland mina intressen. Jag älskar att titta på musikaler. Jag har själv fått möjligheten att delta i några produktioner tidigare och hoppas med iver att snart få stå på en scen igen. Utöver det här håller jag också på med dans.

Berätta vad som är viktigt för dig i livet         

Lycka. Vare det sen att åstadkomma det till någon annan eller själv uppleva det. Att man genuint älskar sin vardag och kan tolka sitt liv som något man trivs i och är lycklig över. Förstås förstår jag att livet inte alltid är en dans på rosor men jag försöker själv sträva efter att åstadkomma så mycket lycka som möjligt.  

Varför ville du att luciajuryn skulle välja just dig som en av de tio luciakandidaterna?      

På grund av en dröm. En dröm en liten femårig Sabina hade då hon såg lucia med hennes tärnor gå ner för trappan för första gången. Att få uppleva något så stort skulle verkligen vara en ära och glädje. Att kunna få sprida så mycket med värme till så många på olika ställen, som luciaföljet gör är något som gör mig varm inombords. Jag har deltagit i Esbo Lucia som tärna i flera år och det här är en av höjdpunkterna under året för mig. Allt från tårarna som rinner från de äldres ögon, för att de är så rörda, till de roliga stunderna mellan intågningarna med vännerna, och musiken är något jag ser fram emot varje gång. Tanken på att kunna få chansen att uppleva det här i ännu större grad (flera ställen att besöka) är underbar!

Hur ser du på luciauppdraget i dag?               

Som något som hämta värme och glädje till oss i Norden. Som en tradition för mången, något som man ser fram emot att få se varje år. Som något som värmer upp stämningen under de kalla månaderna. Som ett uppdrag som lyser upp mången annans liv även efter att tågandet är över, de som luciainsamlingen samlar pengar för. Att hjälpa dem i nöd. Som ett viktigt och betydelsefullt uppdrag.