Finlands Lucia

Genom att rösta på Finlands Lucia deltar du i insamlingen för utsatta barnfamiljer.
Om du bor utomlands och vill rösta på en luciakandidat, väljer du att betala med kreditkort.


Rösta via Nätbank

Mina uppgifter

Välj betalningsmetod


 

PayEx   Alla våra bank- och kortbetalningar sköts via PayEx.

 

Rösta på Kandidat nr 5
Daniela Ragnell

Ålder: 21
Hemort: Tenala

”Luciauppdraget är något som de som är med kommer att minnas resten av livet. En tid som innehåller mycket ljus, kärlek och glädje.”

Din sysselsättning

Jag studerar för andra året till idrottsledare på Folkhälsan Utbildning Norrvalla i Vörå. Jobbar också i butik och som simlärare på Norrvalla, samt leder vattengymnastikgrupper.

Dina intressen

Jag sjunger i omklädningsrummen i skolan och i kör, tränar, funderar på hälsa och välmående och tycker om att rita.

Berätta vad som är viktigt för dig i livet

För mig är det viktigt att jag känner mig bekväm med min livssituation och lyssnar på min magkänsla. Att ha en så god hälsa som möjligt och att människorna runt mig får må bra. Att få andra glada och att se andra lyckas med saker, att kunna ge "det lilla extra", om det nu sen är med ett leende, ett hej, eller genom en sång gör det samma.

Varför ville du att luciajuryn skulle välja just dig som en av de tio luciakandidaterna?

För att jag känner att jag nu äntligen har tagit tag i att ställa upp. Jag har så länge jag kan minnas velat ställa upp, men inte gjort det, av någon anledning. Att få sprida ljus till andra hör till det bästa jag vet. Jag har ställt upp i både Tenala och Ekenäs Lucia (2011 och 2012) och även fast jag inte var Lucia (men fick vara tärna) kändes det så otroligt fint att förgylla så många människors dag bara genom att finnas där, det är en känsla jag gärna upplever igen. Jag har sjungit solosång i kyrkan ända sedan 10-årsålder och är van vid att uppträda. Jag har gått på Lärkkulla  i två år med inriktning på pop och rock samt ett år i Sverige på en musikerlinje. Jag har sjungit i kyrkan på julen, före julen, på påsken, på begravningar, på dop, på bröllop, på födelsedagsfester etc. Jag är van vid att uppträda och har tagit sånglektioner tre år.

Nu när jag studerar andra året till idrottsledare har jag saknat att sjunga, även om jag sjunger i en kör i Vörå. Det är inte samma sak som att sjunga så gott som varje dag i ca tre års tid. Jag är väldigt empatisk och har lätt att leva mig in i andras situation. Jag har sommarjobbat inom vården med äldre, jag leder simskolor för barn och vattengymnastik för äldre. I min utbildning har jag mycket kontakt med både barn och människor överlag. Att betjäna kunder i butiken hör till det bästa jag vet.

Hur ser du på luciauppdraget i dag? 

Att det är en häftig och väldigt intensiv tid som ger väldigt mycket. Det är något som de som är med kommer att minnas resten av livet. En tid som innehåller mycket ljus, kärlek och glädje.