FINLANDS LUCIA 2019 RÖSTNING

5. Elisabeth Diljaj

Ålder: 24
Hemort: Vårdö, Åland

Jag studerar religionsvetenskap i Åbo och kommer från Vårdö. Mina intressen är musik, teater, välgörenhet, böcker och sport. Lucia symboliserar hopp, ljus och välgörenhet.

Jag studerar sjätte året vid Åbo Akademi och håller på att just nu skriva min magisteravhandling i religionsvetenskap. Jag jobbar deltid i SOL.

Mina intressen är musik, teater, välgörenhet, böcker och sport.

Vad är viktigt för dig i livet?
Det som är viktigt för mig i livet är att må bra och att vara mig själv oavsett vad alla andra tycker, tänker och säger. Jag tycker att man ska vara glad över den man är och inte skämmas för att man kanske inte passar in i mängden. Annorlunda är intressant och intressant är annorlunda!

Varför ställer du upp i luciavalet?
Det skulle betyda otroligt mycket för mig att kunna representera en karaktär som sprider hopp och ljus under mörka tider. Lucia för mig symboliserar just ljuset, hoppet och välgörenheten.

Personligen mår jag som bäst när jag får arbeta för välgörenhet och andras väl. Jag känner att detta är lucias egentliga och viktigaste roll.

Som person är jag envis, inte rädd för att säga vad jag tycker och ger dessutom sällan upp!  

Hur ser du på luciauppdraget i dag?   
Jag ser luciauppdraget som flera olika erfarenheter. Först och främst symboliserar Lucia för mig hoppet, ljuset och välgörenhet för de mindre tursamma i samhället. Lucia erbjuder dem att få en chans till en lika trevlig jul som alla andra i samhället, en trevlig jul som alla förtjänar.

Som lucia får man även chansen att träffa andra personer och knyta nya vänskapsband, med personer som delar samma intressen.

Jag ser luciauppdraget som något intressant och roligt!

Rösta på Elisabeth

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.
Övriga kandidater