FINLANDS LUCIA 2020 INSAMLINGEN

Vem är Finlands Lucia 2020?

Lucia kommer med hopp, värme och ljus. Lucia står för glädje och medmänsklighet, och lyser upp när det är som mörkast. Finlands Lucia är luciainsamlingens frontfigur. De insamlade medlen används i år för att stöda barnfamiljer som är i en svår livssituation. 

Nu nomineras luciakandidaterna! 

Vi söker en person som är empatisk och har lätt för att möta människor i olika åldrar och olika – ibland svåra – livssituationer. Kandidaterna ska ha fyllt 18 år, tala svenska, sjunga bra och vara bekväma med några intensiva veckor med besök och uppträdanden runt om i Svenskfinland. Som kandidat ska du ha möjlighet att delta i de tios dag 28.10.2020, då alla luciakandidater träffas, och kunna ägna dig på heltid åt luciauppdraget från början av december till början av januari.

I vanliga fall gör lucia och luciakören närmare 100 besök på sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari. Beroende på läget med pandemin i december kommer alla evenemang och besök troligtvis inte att kunna genomföras på samma sätt som tidigare år, men vi kommer att skapa nya, trygga sätt för lucia och hennes följe att möta människorna. Under dessa speciella omständigheter kommer lucia, som sprider hopp, värme och ljus, att vara särskilt viktig i år.

Anmäl dig eller din kandidat

Du kan anmäla dig själv eller någon som du känner, som du tycker att skulle vara lämplig som Finlands Lucia. Om du anmäler någon annan behöver du kandidatens medgivande. Om du anmäler dig själv behöver du en rekommendation från någon som känner dig.

Anmäl dig eller din kandidat via Lucias webbplats senast söndag 18.10.2020.

Vi behöver också ett foto och en ljudfil eller video med valfri sång. En jury utser tio kandidater bland de anmälda.

Se video från fjolårets kröning

 

Bidra till insamlingen

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.

Insamlingen